10 redenen om te bewegen

 1. Werk jij in de buurt en pak je vaak de auto? Laat de auto dan in het vervolg staan en neem de fiets. Zo begin je de dag lekker met wat frisse lucht en heb je gelijk je eerste beweging al te pakken. En uit onderzoek blijkt ook nog eens dat we het eerste uur veel helderder kunnen denken. Dus een dubbele win-win situatie.
 2. Door beweging worden we productiever. Dus moet je nog iets doen en kan je je er niet toe zetten? Ga een rondje wandelen en doe het daarna.
 3. Door sporten maken we het stofje endorfine aan. Hierdoor voelen we ons vrolijker.
 4. Ken je dat gevoel, je komt thuis na een dag werken en het ging niet helemaal zoals je had gewild. Je bent chagrijnig en hebt nergens meer zin in. Trek je hardlopen schoenen aan en ga een rondje rennen. Door te bewegen verzetten we onze gedachten en kunnen we ons hoofd leeg maken.
  Wedden dat je je daarna veel beter voelt.
 5. Bewegen zorgt ervoor dat we minder van het stresshormoon cortisol aanmaken. Dus heb je last van stress? Bewegen maar!
 6. We slapen beter als we bewegen. Als we sporten gaat onze hartslag, stofwisseling en lichaamstemperatuur omhoog. Dit blijft even na het sporten en daalt vervolgens weer tot een niveau. Bij mensen die veel bewegen is dit niveau lager dan wanneer we niet bewegen. Dit zorgt ervoor dat we beter en dieper slapen.
 7. Het zorgt voor een betere doorbloeding van de hersenen. Hierdoor functioneren we beter.
 8. Het vergoot ons zelfvertrouwen. Door een doel te stellen met spoten en dit vervolgens te behalen voelen we ons goed en zijn we trots dat we dit gedaan hebben.
 9. Bewegen is goed voor je sociale leven. Het is vaak leuker en meer motiverend om samen met anderen te sporten. Heb je dus mooi even de tijd om die vriendin weer even te spreken die je een tijdje niet gezien hebt.
 10. En last but not least door te bewegen kunnen we wat afvallen, gaat ons lichaam er beter uit zien en verbranden we extra calorieën.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: