In het boek Waarom eet je te veel van Deepak Chopra kwam ik zo een lekker receptje tegen dat ik deze graag met jullie deel.
Aloo Gobi is een pittig Indiaas gerecht en is heerlijk bij bijvoorbeeld een lekker stukje witvis.
Ingrediënten:
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 tl fijngehakte gemberwortel
- 1 tl kurkuma
- 2 middelgrote aardappels
- 1 bloemkool
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl cayennepeper
- 1tl zout
- bakje verse koriander
Bereidingswijze:
- Schil de aardappel en snijd deze in stukjes van 2,5 cm
- Snij de bloemkool in roosjes van 2,5 cm
- Neem een klein stukje gember en snijd deze in hele kleine stukjes
- Verhit de olijfolie in een wok op middelhoog vuur
- Voeg de gemalen kurkuma en stukjes gember toe en bak deze ongeveer 40 seconden mee
- Voeg de aardappels toe en bak deze in 4 minuten op hoog vuur
- Voeg de bloemkool, komijn, gemalen koriander, zout en cayennepeper toe en bak alles 8 minuten
- Voeg 6 eetlepels water toe en draai het vuur laag, dek de pan af met een deksel en laat het nog even stomen tot de groenten zacht zijn
- Voeg vlak voor je het serveert de koriander blaadjes toe
Geef een reactie