Balans met eten en sporten

Het woord balans begint een steeds belangrijkere rol te spelen in mijn leven. Het komt dagelijks namelijk op verschillende manieren terug.
Zo zoeken we naar het perfecte dieet, zijn moeten en willen sporten ook niet altijd vriendjes, houden we van een borrel alleen die kater hebben we toch liever niet, willen we 100 dingen tegelijk doen maar ja we hebben “maar” 24 uur per dag waarvan ik er ook nog het liefst 8 slaap. Kortom soms best een hele uitdaging!

Maar waar nu te beginnen? Het perfecte dieet bestaat niet in mijn ogen, een dieet zie ik namelijk als iets tijdelijks en dat kan niet de uiteindelijke oplossing zijn. Maar wat dan wel? We moeten vooral stoppen met ons gek te laten maken door alles wat er voorbij komt op internet. Hoe frustrerend als er op elke site wat anders staat. Of denk je dat je net lekker op weg bent en komt de volgende rage al weer om de hoek kijken.
Waarom maken we het zo moeilijk als het eigenlijk zo simpel is? Om te beginnen denk na over wat je maakt en wat je in je mond stopt. Iedereen kan bedenken dat een zak chips niet een gezonde (maar soms wel een lekkere) keuze is.
Zorg ervoor dat de basis van je voeding bestaat uit groente en fruit en vul dit aan met de benodigde eiwitten en koolhydraten. En tuurlijk moet je af en toe iets lekkers nemen wat misschien niet zo gezond is, maar ben je hiervan bewust en geniet er dubbel en dwars van.

En als we toch zo lekker gezond bezig zijn willen ook graag sporten, want ja we zien nou eenmaal al die (soms ook geshopt) blokjesbuiken en strakke lichamen op Instagram voorbij komen. En die foto van Sylvie Meis op het strand is soms ook jaloers makend. Maar wees realistisch! Om zo een lichaam te krijgen moet je hard werken, echt heel hard werken.
Vaak is het hun werk omdat het zo hard werken is. Dus verlang niet van jezelf dat je naast je baan/gezin/studie /familie en vrienden zomaar zo een “Killerbody” cadeau krijgt.
Doe vooral de sporten die je leuk vindt, want dan hou je het een stuk langer vol dan wanneer je jezelf verplicht om elke dag naar de sportschool te moeten met alleen als doel dat droomlichaam.
En heb je een keer echt geen zin om te sporten? Wees lief voor jezelf van een keer niet gaan zak je lijf echt niet ineens in elkaar als een plumpudding.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: