Bali

Na 16,5 uur vliegen met een korte tankstop in Singapore komen we aan op Bali. We worden door een driver van de luchthaven opgehaald, wat super fijn is want dan hoef je in de hectiek daar niks te regelen. ‘s Avonds komen we aan bij onze accommodatie voor de eerste paar nachten en ik moet zeggen dat ik best een beetje moet wennen en een lichte cultuurshock ervaar. Maar na dag 2 is deze meer dan weg en na dag 21 wil ik eigenlijk helemaal niet meer naar huis toe.

In 3 weken balie hebben we verschillende plekken bezocht. Hieronder lees je mijn do’s en dont’s.

Uluwatu
Accommodatie: Vila Thierry Lou Souleio. Een kleinschalige villa met een paar kamers. Je kan er een scooter huren waarmee je de buurt kan verkennen. Dit is wel nodig want op looptafstand zit niks. Ik kan je deze accommodatie zeker aanraden als je in Uluwatu wil verblijven.
De eigenaar adviseerde ons om bij Roman Cafe in Jimbaran te gaan eten. Jimbaran is een plaatsje aan zee, je kan op het strand heerlijke verse vis eten. Ik zou alleen niet kiezen voor Roman Cafe omdat het daar veel te druk is en er continu wachtende mensen om je tafel staan.

Ubud
Accommodatie: Ubud Luwith, prachtige huisjes midden in de rijstvelden. Met de scooter ben je met 15 minuten in het centrum of je kan gebruik maken van de pick-up service van het hotel.
We hebben 1 dag een driver geboekt om verschillende dingen te kunnen bekijken rondom Ubud. Zeker een aanrader om naar Moncey town te gaan, maar pas wel goed op je spullen want de aapjes weten alles uit je tas te halen. Ook hebben we een fietstocht vanaf de berg gedaan, erg leuk omdat je door allemaal kleine dorpjes en rijstvelden fietst.
Wil je de natuur vanaf een andere kant zien ga dan een ochtend raften!
In Ubud zitten heel veel leuke eettentjes zoals het Juice ja café en Kafe. Locavore is een luxe restaurant waar je echt overheerlijk kan eten.

Nusa Lembong
Accommodatie: Dream Beach hut, hutjes aan zee. Het ligt aan het populaire DreamBeach strand en dit is veruit het mooiste strandje van het eiland. De hutjes zijn basic (alleen koud zeewater als douche) dus verwacht daar niet te veel van. Heerlijke plek om een paar dagen te relaxen. Wij hebben hier gedoken bij Scuba Center Asia, dit is van het Nederlandse stel Bastiaan en Kim. Naast Nusa Lembong ligt het kleine eilandje Nusa Ceningan deze kan je bereiken via een brug. Leuk om een rondje over heen te rijden met de scooter.

Sanur
Accommodatie: Hotel Segara Agung, prima hotel met een hele goed ligging tussen het strand en de winkelstraat. Ik zou deze boeken zonder ontbijt want deze vonden wij niet heel bijzonder.
Sta ’s ochtends vroeg op en loop langs het strand, dit is echt prachtig! Je kan lekker eten bij Lilla Pantai en Threemonkeys. In de straat van het hotel zit Dusk Bleu, hier kan je heerlijk ontbijten. Als je iets verder doorloopt kom je bij Bliss waar je een heerlijke massage kunt krijgen.

Canggu
Accommodatie: Regali Villa Canggu is een sprookje! Prachtige villa’s met een privé zwembad, echt een mega aanrader. Canggu is geweldig om te surfen en te relaxen bij de vele lekkere eettentjes die er zitten. Een aantal aanraders: Crate Cafe, Betelnut Cafe, Monsieur Spoon (overheerlijke macarons), Roti Canai, The Shady Shack, Nalu Bowls en Warung Dandelion.

Ik ga zeker nog eens terug.

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: