BGN registratie

Worden de kosten voor een consult vergoed door de zorgverzekering? Dit is een vraag die ik vaak krijg. Het antwoord op deze vraag is nee, maar omdat dit wel heel kort door de bocht is wil ik je graag uitleggen waarom dit zo is.

BGN registratie
Om de kosten van een consult te kunnen declareren heb je een BGN registratie nodig. Deze BGN registratie krijg je als je de opleiding gewichtsconsulente volgt en het examen haalt.
Als je deze registratie hebt dien je je aan bepaalde regels te houden m.b.t. wat je op site vermeld en het advies dat je geeft. 

Mijn BGN registratie
Ik heb ervoor gekozen om mijn BGN registratie te laten vervallen. De reden waarom ik dit gedaan heb is dat het mij belemmerd om vrij te kunnen schrijven en zeggen wat ik vind. Vanuit mijn aanvullende opleidingen en de praktijk heb ik soms een andere kijk op bepaalde voedingsmiddelen. Deze kan ik niet delen als ik de BGN registratie heb.

Ik heb namelijk 2 dagen de registratie gehad en kreeg toen al een e-mail met een lijstje met artikelen die ik van mijn site moest halen. Artikelen die ik zelf geschreven heb en waar ik voor de volle 100% achter sta. Ik vind het belangrijk om eerlijk advies te kunnen geven zonder dat ik mij aan bepaalde regels moet houden die bij een BGN registratie horen.

Ik wil jou namelijk een onafhankelijk advies geven zodat je het advies krijgt wat je verdiend.

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: