Bloemkoolsoep

soep.jpg

Tijdens mijn retraite in Frankrijk kregen wij een overheerlijke bloemkoolsoep. Nou is bloemkool eigenlijk niet mijn favoriet, maar deze soep is echt het proberen waard!

Wat heb je nodig?
– 2 bloemkolen
– kerrie
– 2 teentjes knoflook
– 2 kleine zoete aardappelen
– groente bouillon

Zo maak je het:
– Doe een beetje extra vierge olijfolie in de pan en bak hierin heel even de geperste teentjes knoflook
– Snijd de stronkjes van de bloemkool en voeg deze toe aan het knoflook mengsel
– Schil de zoete aardappel en voeg deze in kleine blokjes toe
– Voeg 1 liter water toe met 2 bouillonblokjes
– Laat alles even pruttelen zodat de groente lekker zacht wordt
– Pureer de soep met de staafmixer
– Voeg 1 eetlepel kerrie toe (meer kan natuurlijk ook als je dat lekker vind)
– Als je de soep wat dunner wilt kan je er nog wat extra water aan toevoegen

De soep die je over hebt kan je in porties in vriezen zodat je deze later nog kan opeten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: