Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 krop romaine sla
- 2 kipfilets
- 2 sneetjes speltbrood
- blikje ansjovis
- extra vierge olijfolie
- parmezaanse kaas
- 2 eitjes
- 1 citroen
Bereidingswijze:
- Kook de kip in een pan met water tot het helemaal gaar is
- Snijd het brood in kleine stukjes en doe dit samen met wat peper, zout en olijfolie in de oven op 160 graden. Roer af en toe door totdat het knapperig is.
- Kook de eitjes tot ze hard zijn
- Leg de sla (na het wassen) op de borden
- Trek de kip uit elkaar als deze goed gaar is en leg over de sla
- Strooi het brood er overheen
Voor de saus:
- 4 eetlepels volle yoghurt
- 3 ansjovis uit blik ( de rest is lekker voor op de salade)
- Sap van een halve citroen
- flinke scheut olijfolie
- 1 handje geraspte parmezaanse kaas
Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot je een gladde saus hebt. Doe deze over de salade.
Geef een reactie