Ingrediënten:
- 120 gram roomboter
- 150 gram agave siroop
- 2 grote eieren
- 275 gram speltmeel
- 1 theelepel johannesbroodpittenmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 140 gram grof gehakte walnoten
- 60 gram cacaonibs
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 210 graden
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Als je er 1 heb dan leg je het andere bakpapiertje los op het aanrecht
- Doe de boter samen met de agavesiroop in een kom en mix dit met de mixer tot een gladde massa
- Voeg het speltmeel, bakpoeder, johannesbroodpittenmeel en zout toe en mix dit goed door het geheel
- Doe de walnoten erbij en mix dit er door heen
- Doe de cacaonibs erbij en mix dit heel even mee
- Meng het beslag vervolgens nog even met je handen en maak er 8 gelijke ballen van.
- Verdeel ze over 2 bakpapiertjes en laat ruim afstand er tussen
- Zet het in het midden van de oven voor zo een 13 minuten en laat daarna nog 30 minuten afkoelen buiten de oven
- De buitenkant wordt hard maar het midden blijft wat plakkerig, dit hoort zo!
Geef een reactie