Chocolade walnoten koekjes

Ingrediënten: 

  • 120 gram roomboter 
  • 150 gram agave siroop
  • 2 grote eieren 
  • 275 gram speltmeel 
  • 1 theelepel johannesbroodpittenmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 140 gram grof gehakte walnoten 
  • 60 gram cacaonibs 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 210 graden 
  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Als je er 1 heb dan leg je het andere bakpapiertje los op het aanrecht
  • Doe de boter samen met de agavesiroop in een kom en mix dit met de mixer tot een gladde massa
  • Voeg het speltmeel, bakpoeder, johannesbroodpittenmeel en zout toe en mix dit goed door het geheel
  • Doe de walnoten erbij en mix dit er door heen 
  • Doe de cacaonibs erbij en mix dit heel even mee 
  • Meng het beslag vervolgens nog even met je handen en maak er 8 gelijke ballen van. 
  • Verdeel ze over 2 bakpapiertjes en laat ruim afstand er tussen 
  • Zet het in het midden van de oven voor zo een 13 minuten en laat daarna nog 30 minuten afkoelen buiten de oven 
  • De buitenkant wordt hard maar het midden blijft wat plakkerig, dit hoort zo!

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: