Hoe we ons voelen heeft direct invloed op wat we eten.Â
Â
Herkenbaar?
Je hebt een rot dag gehad, je hebt het druk, zit even niet zo lekker in je vel en de zak met snoep schreeuwt je naam vanuit de la.Â
Je loopt erheen en spreekt met jezelf af dat je 1 chocolaatje mag. Ah lekker, je krijgt een shot dopamine en dus een lekker gevoel. En dit smaakt naar meer.Â
Alleen dit gevoel is van korte duur, want daarna wordt je moe en voel je je weer bleh. Dus wat doe je… hup de la weer open en nog een stukje. En zo ontstaan er een vicieuze cirkel van kort geluk v.s. vermoeidheid en een rot gevoel.Â
Â
Door suiker te eten krijgen we even (valse) energie en een happy feeling, maar dit is van korte duur. We vervullen hiermee ons korte termijn geluk, alleen op de lange termijn zorgt het eigenlijk voor nog veel meer problemen.Â
Â
Kort gezegd is dus hoe je je voelt van invloed op wat je eet.Â
Hier komt dan ook het woord emotie eten vandaan.Â
Â
Maar hoe kun je deze cirkel nu verbreken:
– skip tijdelijk even alle suiker. Want een beetje suiker zorgt voor alleen maar meer trek in suikerÂ
– zorg dat je lekker in je vel zit door dingen te doen die je leuk vind en je energie gevenÂ
– bekijk waarom je niet happy bent, waardoor komt het en wat kun je er aan doen om het structureel te veranderenÂ
– luister naar je lichaam, wat heeft het nu echt nodig en geef hier gehoor aanÂ
– zorg ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Hierdoor wordt je echt een blijer, leuker en gezelliger mensÂ
Â
Wil jij lekkerder in je vel zitten? Doe dan mee met de 5-daagse cursus een stabiele bloedsuikerspiegel. Hierin ga ik jou alles vertellen over hoe je dit doet.Â
Geef een reactie