Feestjes

Wie mij kent weet dat ik gek ben op feestjes. Ik hou van veel feestjes, heel veel feestjes. Er is alleen 1 klein probleempje en dat is dat ik op een feestje nog wel eens ietsepietsie te veel alcohol naar binnen krijg, waardoor het de rest van het weekend verre van een feest is.
Maar ja geen feestje dan meer? Dat is voor mij ook niet echt de oplossing want ik vind het zo leuk en gezellig. Heerlijk lekker kletsen en dansen met mijn vrienden. Nu moet ik zeggen dat de festivals  mij altijd net iets beter bevallen omdat deze meestal rond 23.00 uur afgelopen zijn en ik dan nog enigszins op een schappelijke tijd in mijn bed lig. Nu komt het ook wel eens voor dat een leuk feestje om 22.00 uur begint, een niet heel relaxte tijd maar goed ik doe niet kinderachtig en ga gewoon heen. Met als gevolg dat ik om 5.00 uur in beschonken (dronken) toestand in mijn bed lig. Slapen is iets wat dan ook niet echt heel best gaat gezien mijn ritme er toch op is ingesteld dat ik om 7.00 uur wakker wordt. Maar ja met 2 uur slaap ga ik de dag niet echt trekken dus probeer ik me nog 10 keer om te draaien met als resultaat dat ik om 11.00 uur echt niet meer kan slapen en mega brak mijn bed uit stap. Nu heb ik hierin verschillende gradaties. Of ik ben zo beroerd dat ik de hele dag grote vrienden met de wc pot ben of ik ben alleen wat suffig en dat is meestal wel op te lossen met een flinke wandeling in de buitenlucht. De keren dat ik er echt beroerd van ben komen gelukkig niet zo vaak voor, maar wel net iets te vaak dan me lief is. Ik ben tenslotte ook geen 18 meer dus het herstel gaat ook allemaal wat langzamer. Al doende leert men en zo ik dus ook. En deze do’s en dont’s deel ik dan ook graag met jou zodat jij er misschien wat eerder achter ben dan ik.

Do’s:
– Zorg ervoor dat je goed gegeten hebt voor je een avondje op stap gaat. Kies voor een gezonde maaltijd want vet eten bevorderd de opname van alcohol in je lijf.
– Bedenk van tevoren wat je gaat drinken en drink niet alles door elkaar. Zo kies ik bijvoorbeeld nooit voor wijn in de kroeg omdat ik dan zeker weet dat ik de dag erna barstende koppijn heb.
– Spreek met jezelf af hoeveel drankjes je neemt, je voelt echt wel aan als je genoeg hebt gehad. Ja en dan is het de kunst om over te gaan op het fris als je nog niet naar huis wilt. – Drink voldoende water tussendoor, het beste is om een glas alcohol af te wisselen met een glas water
– Neem voor het slapen gaan nog een paar glazen water om je vochthuishouding wat op peil te brengen
– Als je weet dat je een feestje heb tot laat probeer de dag erna dan een relaxt dagje te plannen zodat je op je gemak even kan bijkomen.
– Behoefte aan een beetje zelfbescherming? Ga met de auto en bob
– Kijk welke feestjes je echt leuk vind (en de moeite waard vind om een beetje brakjes van te zijn)

Don’ts :
– Ga niet alles door elkaar drinken, ze zeggen niet voor niks bier na wijn geeft venijn
– Door drinken als je eigenlijk al voelt dat je genoeg gehad hebt, neem een frisje het zal je goed doen
– De dag erna je vol gooien met snacks en ander ongezond eten. Het helpt juist om gezond te eten, zo zal je lichaam sneller herstellen.
– Wacht met aannemen of bestellen van je volgende drankje tot je drankje op is.
– Houdt je eigen tempo, probeer niet het drinktempo van je vriend of vriendin bij te houden.

Geef een reactie

Wil jij meer energie en weer lekker in je vel zitten?

In mijn guide deel ik mijn  succes methode met jou en behaal je gelijk de eerste resultaten. 

%d bloggers liken dit: