Glutenvrije pasta met blauwe kaas

pasta.jpg

Ingrediënten voor 3 personen:
– 300 gram quinoa pasta (glutenvrij)
– 1 courgette
– 1 aubergine
– 2 paprika’s
– 3 teentjes knoflook
– 2 rode uien
– extra vierge olijfolie
– blauwe kaas
– 5 tomaten
– honing
– peterselie
– basilicum
– peper en zout

Bereidingswijze:
– Kook de tomaten totdat het velletje loslaat. Giet ze dan af en verwijder de vellen
– Kook de pasta volgens verpakking
– Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg de 3 teentjes knoflook (geperst) toe
– Snijd de uien in kleine stukjes en doe deze erbij, laat dit even pruttelen zodat ze lekker zoet worden.
– Snijd de aubergine, courgette en paprika’s en voeg deze toe
– Doe ondertussen een handje peterselie en basilicum bij de tomaten en pureer dit met de staafmixer tot een saus
– Voeg de saus toe aan de groente samen met een theelepel zout, eetlepel honing en peper naar smaak
– Zet heel even (10 sec) de staafmixer op het mengsel, doe dit niet te lang anders hou je geen stukjes groente meer over
– Laat de saus even pruttelen
– Schep de pasta op een bord, doe de saus eroverheen en voeg een klein beetje blauwe kaas toe

Geef een reactie

%d