Groente in zoetzuur

Ingrediënten voor 2 potten van een liter:

  • 3 bosjes radijs en 4 meirapen (andere groente is ook mogelijk)
  • ½ liter water
  • ½ liter biologische natuurazijn
  • 350 gram kokosbloesemsuiker
  • schil van een citroen
  • 10 cm gember in plakjes

Bereidingswijze:

  • Was de radijs en snijd deze in plakjes, doe deze in een wekpot 
  • Snij de meirapen in kleine maantjes en doe deze in de andere wekpot
  • Vul een ruime pan met een halve liter water, de natuurazijn en de kokosbloesemsuiker.
  • Rasp de schil van de citroen erbij
  • Snijd vervolgens de gember in plakken en voeg dit ook toe aan het azijnmengsel.
  • Breng het geheel aan de kook. Zodra het mengsel kookt en de suiker is opgelost haal je het van het vuur
  • Laat het azijnmengsel goed afkoelen 
  • Giet het bij de groente, hou wat ruimte over dus niet helemaal tot de rand 
  • Zet het mengsel even 10 minuten op zijn kop en zet het dan in de koelkast 
  • Je kan het vanaf de volgende dag gebruiken 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: