Ingrediënten voor 2 potten van een liter:
- 3 bosjes radijs en 4 meirapen (andere groente is ook mogelijk)
- ½ liter water
- ½ liter biologische natuurazijn
- 350 gram kokosbloesemsuiker
- schil van een citroen
- 10 cm gember in plakjes
Bereidingswijze:
- Was de radijs en snijd deze in plakjes, doe deze in een wekpot
- Snij de meirapen in kleine maantjes en doe deze in de andere wekpot
- Vul een ruime pan met een halve liter water, de natuurazijn en de kokosbloesemsuiker.
- Rasp de schil van de citroen erbij
- Snijd vervolgens de gember in plakken en voeg dit ook toe aan het azijnmengsel.
- Breng het geheel aan de kook. Zodra het mengsel kookt en de suiker is opgelost haal je het van het vuur
- Laat het azijnmengsel goed afkoelen
- Giet het bij de groente, hou wat ruimte over dus niet helemaal tot de rand
- Zet het mengsel even 10 minuten op zijn kop en zet het dan in de koelkast
- Je kan het vanaf de volgende dag gebruiken
Geef een reactie