Het zonnetje in huis

Het huis is een rotzooi, de was stapelt zich op, de leerboeken worden stoffig en de koelkast is leeg. Eigenlijk is het 1 grote ongeorganiseerde bende. En als het bij mij thuis 1 grote rotzooi is dan weet je 1 ding zeker en dat is dat mijn hoofd een nog grotere chaos is.
Maar  de zon schijnt dus ik heb helemaal geen tijd meer voor huishoudelijke activiteiten. De enige activiteit die ik nog wil doen is genieten van de zon, bbqen, een heerlijk wijntje drinken en that’s it.
Met als gevolg dat ik mijn huis totaal verwaarloos.

Maar ondanks de rotzooi wordt ik er wel heel blij van. Wat maakt het nou toch dat een beetje zon zoveel voor je gemoedstoestand kan doen?
– Door de zon maken we het hormoon endorfine aan, dit wordt ook wel
” het gelukshormoon” genoemd. Endorfine zorgt er onder andere voor dat we meer energie hebben en we minder gespannen zijn.
– De zon zorgt ervoor dat we vitamine D aanmaken.
– Alles ziet er altijd net een beetje leuker uit met een zonnetje
– Gezelligheid op straat, volle terrasjes, buiten activiteiten.
– Iedereen is vaak net even vriendelijker dan wanneer ze net een plens regen op hun kop gehad hebben.

En toch kijk ik stiekem ook wel weer uit naar een dag zonder zon zodat mijn huis ook weer de welverdiende aandacht krijgt.

Geef een reactie

%d