Zo zeg je nee tegen pepernoten, snoepgoed en suiker troep.

De winkels liggen vol en waarschijnlijk ook jou voorraadkasten met pepernoten. En zijn het niet de pepernoten dan ligt het snoepgoed van sint maarten er nog wel.
Hoe bied je nu weerstand tegen al dit lekkers?

We beginnen vaak met een paar pepernoten en voor je het weet is de halve zak leeg, hoe kan dit nu toch?

Allereerst is het goed om te weten dat 1 handje pepernoten 3 klontjes suiker bevat. Je krijgt dus binnen no time een bom aan suikers binnen. En geloof me dit vind jouw lichaam echt niet fijn.
Het zorgt er namelijk voor dat je bloedsuikerspiegel uit balans raakt en je activeert gelijk je vetopslag. En laten we dit nu net niet willen.

Vaak beginnen we met een handje pepernoten, maar we kunnen daarna moeilijk weerstand bieden en eten zo ongemerkt nog een paar extra handjes. Dit is heel logisch dat dit gebeurd.
Wij mensen hebben in ons een verlangen naar zoet waardoor we door blijven eten en het slecht kunnen laten staan. Pepernoten bevatten over het algemeen fructose-glucosestroop en dit onderstut het hormoon Leptine. En lepten is ons verzadigingshormoon die signaaltjes aan de hersenen geeft dat we genoeg gehad hebben. Door de onderdrukking krijgen we dit signaal niet en blijven we dooreten.

En als we suiker eten is dit (direct) van invloed op hoe we ons voelen:
– Onze bloedsuikerspiegel gaat pieken en dalen
– We worden moe en futloos
– We komen aan in gewicht
– Je hebt alleen maar meer trek in snoep

Met 1 pepernoot trigger je dus al de trek in zoet, waardoor je niet kunt stoppen en alleen maar meer en meer wilt.

Maar wat kan je dan doen om al die pepernoten en december snoepgoed te laten staan? En laten we de sint maarten voorraad in de la ook niet vergeten. Ik deel mijn tips met jou:

Kan jij wel wat extra hulp gebruiken om de december maand door te komen? Doe dan mee met mijn cursus een stabiele bloedsuikerspiegel. Hierin ga ik jou helpen hoe je weerstand kan bieden tegen alle lekkernijen.
En alleen deze keer krijg je maar liefst 6 maanden toegang tot het besloten account, waardoor je ook 6 maanden de tijd hebt om al je vragen aan Marloes te stellen.

 

 

 

 

 

foto: Canva

Delen:

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Laden...
%d bloggers liken dit: