Linzensoep

Ingrediënten: 

  • 1 ui 
  • 1 teen knoflook
  • 2 blikken linzen 
  • 2 grote wortels 
  • tomatenpuree 140 gram 
  • 1 flinke theelepel paprikapoeder
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • 1 flinke theelepel komijn 
  • 1 eetlepel A. Vogel kruidenzout (eventueel extra naar smaak)

Bereidingswijze:

  • Doe wat extra vierge olijfolie in een pan 
  • Snijd ondertussen de ui en knoflook in stukjes en doe dit erbij 
  • Voeg de kruiden toe en roer dit er goed door heen en laat dit zo een 5 minuten staan 
  • Doe de tomatenpuree erdoor heen en roer goed door
  • Snijd ondertussen de wortels in plakjes en spoel de linzen af 
  • Doe de linzen en de wortel in de pan erbij
  • Voeg 1 liter water toe 
  • Laat het 30 minuten koken en pureer het dan met de staafmixer

Als je de soep wat dunner wilt kan je er extra water bij doen. 

Tip: Lekker met een schepje kwark en koriander. 
Je kan de kwark ook vervangen voor een plantaardige yoghurt 

 

Geef een reactie

Wil jij gedag zeggen tegen klachten en afvallen?

In mijn gratis e-book deel ik mijn 10 succes tips met jou en behaal je gelijk de eerste resultaten. 

Wil jij afvallen en van jouw klachten afkomen?

In mijn gratis e-book deel ik mijn 10 gouden tips met jou en behaal je gelijk de eerste resultaten. 

%d bloggers liken dit: