Linzensoep

Ingrediënten: 

  • 1 ui 
  • 1 teen knoflook
  • 2 blikken linzen 
  • 2 grote wortels 
  • tomatenpuree 140 gram 
  • 1 flinke theelepel paprikapoeder
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • 1 flinke theelepel komijn 
  • 1 eetlepel A. Vogel kruidenzout (eventueel extra naar smaak)

Bereidingswijze:

  • Doe wat extra vierge olijfolie in een pan 
  • Snijd ondertussen de ui en knoflook in stukjes en doe dit erbij 
  • Voeg de kruiden toe en roer dit er goed door heen en laat dit zo een 5 minuten staan 
  • Doe de tomatenpuree erdoor heen en roer goed door
  • Snijd ondertussen de wortels in plakjes en spoel de linzen af 
  • Doe de linzen en de wortel in de pan erbij
  • Voeg 1 liter water toe 
  • Laat het 30 minuten koken en pureer het dan met de staafmixer

Als je de soep wat dunner wilt kan je er extra water bij doen. 

Tip: Lekker met een schepje kwark en koriander. 
Je kan de kwark ook vervangen voor een plantaardige yoghurt 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: