IngrediĂ«nten:Â
- 1 uiÂ
- 1 teen knoflook
- 2 blikken linzenÂ
- 2 grote wortelsÂ
- tomatenpuree 140 gramÂ
- 1 flinke theelepel paprikapoeder
- 1 flinke theelepel kaneel
- 1 flinke theelepel komijnÂ
- 1 eetlepel A. Vogel kruidenzout (eventueel extra naar smaak)
Bereidingswijze:
- Doe wat extra vierge olijfolie in een panÂ
- Snijd ondertussen de ui en knoflook in stukjes en doe dit erbijÂ
- Voeg de kruiden toe en roer dit er goed door heen en laat dit zo een 5 minuten staanÂ
- Doe de tomatenpuree erdoor heen en roer goed door
- Snijd ondertussen de wortels in plakjes en spoel de linzen afÂ
- Doe de linzen en de wortel in de pan erbij
- Voeg 1 liter water toeÂ
- Laat het 30 minuten koken en pureer het dan met de staafmixer
Als je de soep wat dunner wilt kan je er extra water bij doen.Â
Tip: Lekker met een schepje kwark en koriander.Â
Je kan de kwark ook vervangen voor een plantaardige yoghurtÂ
Â
Geef een reactie