Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram spelt pasta
- 150 gram kipfilet
- 4 eetlepels pesto
- 2 handjes pijnboompitjes
- 4 tomaten
- 1 zakje rucola
- Extra vierge olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Doe de pasta in een pan met heet water en kook volgens verpakking
- Pak de pijnboompitjes heel op laag vuur
- Snijd de kipfilet in stukjes en wok dit in de olijfolie tot het gaar is
- Snijd de tomaat in stukjes
- Giet de pasta af en roer de pesto, pijnboompitjes, tomaat en kip erdoor
- Leg op elk bord flink wat rucola en doe de pasta pesto eroverheen.
Tips: Het is lekker om de pesto zelf te maken, als je er hier geen tijd voor hebt kun je kiezen voor een verse pesto.
Pesto:
- 25 gram verse basilicum
- 20 gram pijnboompitten
- 20 gram parmezaanse kaas
- 1 teen Knoflook
- 4 el Olijfolie
- Rasp de Parmezaanse kaas en schil de knoflook
- Doe de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en knoflook in een keukenmachine
- Mix totdat het is vermalen tot een groene massa
- Voeg 4 eetlepels olijfolie toe en mix

Geef een reactie