pasta pesto

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram spelt pasta
  • 150 gram kipfilet
  • 4 eetlepels pesto
  • 2 handjes pijnboompitjes
  • 4 tomaten
  • 1 zakje rucola
  • Extra vierge olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  • Doe de pasta in een pan met heet water en kook volgens verpakking
  • Pak de pijnboompitjes heel op laag vuur
  • Snijd de kipfilet in stukjes en wok dit in de olijfolie tot het gaar is
  • Snijd de tomaat in stukjes
  • Giet de pasta af en roer de pesto, pijnboompitjes, tomaat en kip erdoor
  • Leg op elk bord flink wat rucola en doe de pasta pesto eroverheen.

Tips: Het is lekker om de pesto zelf te maken, als je er hier geen tijd voor hebt kun je kiezen voor een verse pesto.

Pesto:

  • 25 gram verse basilicum
  • 20 gram pijnboompitten
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • 1 teen Knoflook
  • 4 el Olijfolie 
  • Rasp de Parmezaanse kaas en schil de knoflook
  • Doe de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en knoflook in een keukenmachine
  • Mix totdat het is vermalen tot een groene massa
  • Voeg 4 eetlepels olijfolie toe en mix

Geef een reactie

%d