Pompoensoep

Ingrediënten:

  • 1 hele oranje pompoen 
  • Selderij (gedroogd)
  • Kerriepoeder
  • Kruidenzout (A.Vogel) 
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien 

Bereiding:

  • Kook de hele pompoen in water voor 5 minuten, zo kan je deze makkelijker schillen. 
  • Schil de pompoen en snijd in kleine stukjes 
  • Snij de ui en knoflook in kleine stukjes 
  • Doe wat olijfolie in de pan en voeg de ui en knoflook hierbij 
  • Doe er 1 theelepel kerrie, 1 theelepel selderij en 2 theelepels kruidenzout bij 
  • Even 5 minuten roeren en dan de pompoen erbij 
  • Doe tot slot 0,5 liter water erbij breng aan de kook 
  • Pureer het met een blender en je hebt een heerlijk soepje 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: