Saoto Soep

soto

Ingrediënten voor 2 personen:
– 3 kippenbouillonblokjes
– 1 liter water
– 150 gram zilvervliesrijst
– 2 eieren
– 250 gram taugé
– verse peterselie
– theelepel curry
– theelepel gemberpoeder
– scheutje Ketjap Manis
– 1/2 rood pepertje

Bereidingswijze:
– kook de rijst volgens de verpakking
– kook 2 eieren (hardgekookt)
– doe het water samen met de bouillon in een pan en breng aan de kook
– voeg de taugé, gemberpoeder, curry, scheutje ketjap en gesneden rode peper (zonder pitjes) toe
– laat het ongeveer 5 minuten pruttelen
– doe de rijst in een kom en schenk de bouillon eroverheen en voeg tot slot een ei en wat peterselie toe
– wil je het pittiger? Dan kan je nog een beetje sambal toevoegen

Normaal is saoto soep met kip, maar omdat ik niet elke dag vlees wil eten heb ik de nu de ‘vegetarische’ variant gemaakt.

 

 

 

 

Geef een reactie

Ontdek meer van Je lichaam in balans

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder