Het is tegenwoordig geen kunst meer om een product in de winkel te vinden waar suiker in is verwerkt. Zo zit het o.a. in vlees, sausjes, broodbeleg, vleeswaren en natuurlijk in koek en snoep.
De kans dat je een product uit de schappen haalt waar suiker in zit is groter dan een product zonder suiker.
” Schuilnamen”
En wie denkt er te zijn door alle producten waar het woord suiker op staat te skippen heeft het mis. Suiker heeft namelijk nog een aantal andere “schuilnamen” zoals sucrose, tafelsuiker of sacharose.
Wat doet het met je lichaam?
Suiker verhoogd direct de bloedsuikerspiegel met een dip als gevolg. We kunnen het zien als een nepenergiebron met veel nare gevolgen zoals:
– We zetten suiker om in vet
– Het onttrekt voor de verbranding belangrijke mineralen uit ons lichaam
– Het verhoogd de bloeddruk
– Het verstoort het immuunsysteem
– Je krijgt er een lagere weerstand van
– Het veroorzaakt rimpels
– Het is verslavend
– Het veroorzaakt snel weer een hongergevoel
– Het zorgt voor gebrek aan energie
Wat te doen?
Mijn advies is om suiker zoveel mogelijk te skippen van het menu en als je er een keer wel voor kiest wees je dan bewust van wat het met je lichaam doet en geniet er dan extra van!
Geef een reactie