Ingrediënten:
- 2 grote zoete aardappels
- 200 gram dadels
- 250 ml ongezoete amandelmelk
- Snufje zout
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 eetlepel cacao
- 1 reep pure chocolade 85% cacao
Bereidingswijze:
- Leg de dadels voor 15 minuten in heet water zodat deze lekker zacht worden
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukjes. Kook deze tot ze helemaal zacht zijn.
- Doe de dadels met 250 ml amandelmelk in de blender tot er een romige massa ontstaat. Doe het mengsel daarna in een potje en zet dit voor 30 minuten in de koelkast.
- Doe 2 scheppen kokosolie in de blender en doe hier de zoete aardappel bij (warm dan smelt de kokosolie) en meng tot een gladde massa.
- Doe 1 eetlepel cacao door het mengsel en roer dit goed door. Zet de zoete aardappel ook voor 30 minuten in de koelkast
- Pak een blik of bak en leg hier bakpapier op. Maak van het zoete aardappel mengsel bolletjes en haal deze daarna door het dadel mengsel en leg op het bakpapier
- Zet de bolletjes voor 1 uur in de vriezer
- Smelt de chocolade au bain-marie en haal de bolletjes er door heen. Zet het daarna nog even voor een uurtje in de koelkast
Geef een reactie