Vakantiegewoontes

wijn.jpg

Een heerlijke mini vakantie in Frankrijk zit er weer op. Oh wat geniet ik daar toch altijd weer van. Lekker kamperen op een camping midden in de natuur met om je heen niks anders dat het geluid van vogeltjes. De hele dag niks hoeven en het woord haast komt niet in mij op. (geloof me dat laatste is uniek)
Deze momenten heb ik zo nu en dan echt even nodig om weer helemaal op te laden.

Waar ik ook deze vakantie weer achter kwam is dat ik echte vakantiegewoontes heb. Gewoontes die ik mezelf heb aangeleerd en gewoontes die nog zo zijn van vroeger dat ik met mijn ouders ging kamperen.

Zo hadden wij vroeger in Frankrijk standaard op woensdag en zondag een croissantje, bij de koffie vaak een lekker frans taartje en hadden we stokbrood met la vache qui rit.
Inmiddels heb ik daar zelf een aantal gewoontes aan toegevoegd de afgelopen jaren. Zo heb ik een mega zwak voor tarte de citron (echt een aanrader als je een keer in Frankrijk bent). Lunch ik graag met stokbrood met verschillende kaasjes met het liefst een glas rode wijn erbij.
En dan begin ik rond 18.00 uur weer met een rood wijntje en ach we hebben nog wat over dus er komt een kaasplankje bij. En ja we moeten toch nog wat eten en in koken heb ik dan echt geen zin dus gaat de BBQ aan voor een lekker stukje vis met een salade.
En de volgende dag beginnen we weer met een croissantje en herhalen we de hele riedel.

Je kan je zo voorstellen dat als ik dit 3 weken zou gaan doen het niet helemaal goed gaat. Nu was ik er 4 dagen dus de schade is nog te overzien.
Ik heb met mezelf dan ook 1 afspraak gemaakt en dat is dat ik op vakantie mag nemen waar ik zin in heb. En soms is dat een dag waarop al mijn vakantiegewoontes terug komen.

Ik merk dan weer hoe lastig het is om oude gewoontes “af te leren”. Ze zitten zo in me dat als ik een Franse supermarkt inloop ik standaard eerst naar de brood, kaas en wijnafdeling ga.
Omdat ik weet wat al deze producten met mijn lijf doen probeer ik het dus wel binnen de perken te houden door er andere gewoontes voor in de plaats te zetten.
Want een paar dagen vind ik het nog wel lekker, maar daarna merk ik aan mijn humeur dat ik toch echt weer behoefte heb aan heel veel groente en fruit.

Gelukkig hebben we maar 5 weken vakantie per jaar 😉

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: