
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 limoen
- 200 gram rode kool
- 1 blik jackfruit
- Ketchup ( uit de bio winkel)
- Curry (uit de bio winkel
- Rookaroma (kruiden)
- Koriander
- Pitabroodjes ( Ik eet er zelf 1,5)
- Komkommer
- Extra vierge olijfolie
Bereidingswijze:
- Maak de limoen goed schoon en rasp de schil
- Doe de schil samen met het sap van de limoen, 1,5 eetlepel olijfolie in een bakje en roer de rode kool erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- Laat de jackfruit uitlekken en spoel na met water. Trek het dan uit elkaar en doe het in een bakje.
- Ik kies er voor om de bbq saus “zelf” te maken omdat er dan minder troep in zit. Ik 75 ml ketchup samen met 75ml curry in een bakje en doe er de rookkruiden door voor de smaak. Ik haal de curry en ketchup bij de bio winkel omdat ik er geen suiker in wil. Doe 3 flinke scheppen door de Jackfruit.
- Bak de jackfruit in olie voor 5 minuten
- Snijd de komkommmer door midden en verwijder de zaadlijst. Snijd dan ik kleine stukjes.
- Bereid de pita broodjes volgens verpakking
- Vul de broodjes met komkommer, rode kool en jackfruit.
- Lekker met koriander erover en eventueel nog een beetje bbq saus
Geef een reactie