Vegetarische Pasta

Ingrediënten voor 6 personen:
– keltisch zeezout
– handje verse basilicum
– handje verse peterselie
– theelepel Italiaanse kruiden
– theelepel paprika poeder
– handje oregano
– 2 teentjes knoflook
– 2 rode uien
– 1 courgette
– 2 witte uiten
– 2 rode paprika’s
– 2 geraspte wortels
– 4 stengels bleekselderij
– 2 blikjes tomatenblokjes
– 1 pakje tomatenpuree (zonder toevoegingen)
– snufje peper
– 15 olijven
– 1/2 bouillon blokje
– glutenvrije pasta (75 gram per persoon)

Bereidingswijze:
– kook de pasta volgens de verpakking
– snij de uien, courgette, bleekselderij en paprika in stukjes
– doe een flinke scheut extra vierge olijfolie in een pan en fruit daarin de uien samen met de 2 teentjes knoflook (fijn gemaakt in een knoflookpers)
– laat dit even pruttelen en roer af en toe door, hierdoor worden de uien wat zoeter
– voeg de overige groente toe samen met de tomatenblokjes en de puree
– voeg de kruiden en het 1/2 bouillonblokje toe en laat alles 15 minuten pruttelen
– schep de pasta op en bord en schep er 2 scheppen saus over.
– lekker met een beetje geraspte pecorino kaas

Tip: De saus kan je invriezen, dit scheelt weer een keer koken 🙂

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: