Vitamine B12 tekort

Heb jij last van klachten zoals:

❌ Vermoeidheid
❌ Stinkende winden
❌ Bleek zien
❌ Moeite met grenzen aan geven
❌ Concentratieproblemen
❌ Een slecht geheugen
❌ Hoog gevoeligheid
Dan is er een grote kans dat je een Vitamine B12 tekort hebt.

Vitamine B12 vinden we vooral in dierlijk voedsel. Als we niet vegetarisch zijn dan kunnen we dit dus prima binnen krijgen door een gezond menu. Alleen toch zie ik in mijn praktijk vaak dat de meeste mensen toch een vitamine B12 tekort hebben.
Dit kan je tijdelijk verhelpen met slikken van een goed supplement, maar uiteindelijk is het natuurlijk van belang dat je lichaam het zelf weer kan aanmaken en ook kan opnemen.

 

Waarom hebben we dan toch een tekort?

💚 We eten te vaak op een dag waardoor de alvleesklier de hele dag door insuline moet aanmaken. Hierdoor hebben we een mindere werking van de spijsverteringsenzymen die nodig zijn voor de opnamen van B12. Probeer dus altijd maximaal 3 maaltijden op een dag te eten.

💚 We eten vaak te snel en kauwen niet goed waardoor we te weinig speeksel aanmaken. Speeksel speelt een belangrijke rol in de opname van het B12 proces.

💚 Te veel alcohol waardoor we de lever overbelasten

💚 Een ongezonde leefomgeving

💚 Te veel stress

💚 Roken

💚 We hebben een overgroei van verkeerde bacteriën in de darmen, die ook B12 gebruiken waardoor wij het niet meer kunnen gebruiken.

 

Heb jij last van klachten en wil je weten of je een Vitamine B12 tekort hebt? En wat de reden hiervan is? Met de bloedtest wordt dit inzichtelijk en kunnen we hier ook mee aan de slag zodat jij van klachten af komt.

Wil je meer weten over deze test? Kijk dan hier

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: