VOEDING TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Dat ik graag zwanger wilde worden dat was voor mij een feit! En dat ik me er echt wel heel goed in verdiept had ook.
Voordat het zover was wist ik al een hoop over voeding alleen kwam ik er al heel snel achter dat het best lastig is wat je nou wel en niet mag eten.

Om je op weg te helpen heb ik hieronder de belangrijkste dont’s en tips op een rijtje gezet.

Wat kan je beter niet eten en drinken tijdens de zwangerschap

  • Kaas gemaakt van rauwe melk. Dit herken je doordat op het etiket staat “au lait cru”
  • Rauwe eieren
  • Rauwe melk, de melk uit de supermarkt is gepasteuriseerd
  • Rauw vlees
  • Rauwe, gedroogde of gefermenteerde vleeswaren zoals filet americain, ossenworst, theeworst, boerenmetworst, chorizo, rosbief, rauw ham, parmaham, salami en cervelaat.
  • Lever, leversmeerworst en leverpaté
  • Gerookte vis, kant en klaar uit de koeling
  • Roofvissen zoals tonijn, zwaardvis, snoek, haai, makreel en paling. Deze kan je beter ook niet gerookt of uit blik eten.
  • Sushi van rauwe vis
  • Rauwe schaal- en schelpdieren
  • Alcohol
  • Cafeïne, maximaal 1 drankje per dag
  • Zoethoutthee, max 2 glazen per dag
  • Gebruik niet teveel anijs, dragon, venkel, basilicum, piment, nootmuskaat, kaneel, sassafras, dong quai, foelie en peper
  • Dropjes maximaal 3 per dag
  • Rauwe kiemgroente
  • Softijs, er is kans dat er zich listeria bacteriën in de oude melk bevinden

Tips

  • Was al je groente en fruit voordat je het eet
  • Er zijn verschillende apps waarop je kan kijken of een bepaald product beter wel of niet gegeten kan worden. Ik gebruik zelf die van Zwanger&Eten.
  • Ga je uiteten? Bekijk van te voren de kaart, dan kan je thuis op je gemak uitzoeken wat je wel en niet mag.
  • Wist je dat kaas op een pizza wel gewoon kan omdat het verhit is waardoor de mogelijke bacteriën gedood zijn

 

Bron: Voedingscentrum 

Geef een reactie

Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: