Wintersport

Heerlijk even een weekje op vakantie in de sneeuw. En het leuke aan wintersport is dat je de hele dag lekker in beweging bent en je volop kan genieten van de buitenlucht.
Naast dat ik snowboarden ontzettend leuk vind om te doen is het ook nog eens goed voor je lichaam. Een win-win situatie 🙂
Per uur verbrand je al snel zo een 300 calorieën.
Dat je weer andere spieren dan normaal gebruikt merk ik al na de eerste dag, spierpijn op plaatsen waar ik het normaal niet heb.

Naast dat je lekker bezig bent met calorieën te verbranden vind ik het wel altijd weer een uitdaging om gezond te eten op de piste. Want ja elke dag aan de braadworst, cheeseburgers, apfelstrudel, pizza, sla (met liters saus), wit brood, kaasfondue, aperol en wijn is toch eigenlijk niet zo een goed idee.
Dus om het een beetje binnen de perken te houden heb ik dit keer mijn aller beste vriend, mijn blender, meegenomen op vakantie. Ik start de dag dan in ieder geval lekker gezond met een smoothie vol met groente en fruit, zodat ik mijn vitamines alvast lekker binnen heb.

In mijn jaszak doe ik zakje met een handje nootjes om de trek tussendoor te stillen. Dit klinkt allemaal erg gezond en dat is het ook, maar hé voor de rest geniet ik ook echt enorm van mijn vakantie. En dat betekend voor mij dus ook lekker een cappuccino op de piste (met een halve apfelstrudel omdat ik het toch 1 keer gegeten moet hebben), als lunch wel een keer een cheeseburger en ja ook aan de kaasfondue en de Aperol doe ik gewoon mee.

En wie mij een beetje kent weet dat ik ook niet vies ben van een wijntje dus ach die fles kan ‘s avonds best nog open want ik heb tenslotte ook vakantie.

Dus voor nu geniet ik heerlijk een weekje van alles wat met wintersport te maken heeft en als we thuis zijn gaan we gewoon even balansen om de boel weer een beetje te herstellen.

 

Geef een reactie

%d