Witlof met room en kaas

Witlof is een super gezonde groente boordevol vitamine en mineralen. 
Het bevat onder andere ijzer wat de stofwisseling stimuleert. 
Daarnaast bevat het ook vitamine C, wat een krachtige antioxidant is.

Vitamine C zorgt voor het voorkomen van infecties, verhoogd de weerstand, vorming van beenderen en tanden, wondgenezing en is essentieel voor de aanmaak van adrenaline en andere hormonen

Bij een tekort kun je last hebben van vrije radicaal vorming, vermoeidheid, slechte weerstand en ontstekingen.

Witlof bevat ook Kalium, dit mineraal reguleert de bloeddruk en de vochtbalans in het lichaam.

Genoeg redenen om deze groente lekker vaak op het menu te zetten.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 5 stronken witlof 
  • flinke hand verse bieslook 
  • 3 tenen knoflook 
  • peper en zout 
  • extra vierge olijfolie 
  • 2 pakjes haver fraîche
  • parmezaanse kaas 

Bereidingswijze: 

  • Halveer de stronken witlof 
  • Doe wat extra vierge olijfolie in een koekenpan en bak de witlof hierin aan beide kanten voor zo een 10 minuten 
  • Pers de teentjes knoflook en doe deze samen met de haver fraîche bij de witlof. 
  • Roer alles goed door elkaar, doe er een beetje peper en zout bij naar smaak. 
  • Tot slot doe je er wat geraspte parmezaan en de bieslook (fijngesneden) bij en laat je het geheel nog even 10 minuten zachtjes pruttelen 

Lekker met wat glutenvrije pasta erbij 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: