Witlof is een super gezonde groente boordevol vitamine en mineralen.Â
Het bevat onder andere ijzer wat de stofwisseling stimuleert.Â
Daarnaast bevat het ook vitamine C, wat een krachtige antioxidant is.
Vitamine C zorgt voor het voorkomen van infecties, verhoogd de weerstand, vorming van beenderen en tanden, wondgenezing en is essentieel voor de aanmaak van adrenaline en andere hormonen
Bij een tekort kun je last hebben van vrije radicaal vorming, vermoeidheid, slechte weerstand en ontstekingen.
Witlof bevat ook Kalium, dit mineraal reguleert de bloeddruk en de vochtbalans in het lichaam.
Genoeg redenen om deze groente lekker vaak op het menu te zetten.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 5 stronken witlofÂ
- flinke hand verse bieslookÂ
- 3 tenen knoflookÂ
- peper en zoutÂ
- extra vierge olijfolieÂ
- 2 pakjes haver fraîche
- parmezaanse kaasÂ
Bereidingswijze:Â
- Halveer de stronken witlofÂ
- Doe wat extra vierge olijfolie in een koekenpan en bak de witlof hierin aan beide kanten voor zo een 10 minutenÂ
- Pers de teentjes knoflook en doe deze samen met de haver fraĂ®che bij de witlof.Â
- Roer alles goed door elkaar, doe er een beetje peper en zout bij naar smaak.Â
- Tot slot doe je er wat geraspte parmezaan en de bieslook (fijngesneden) bij en laat je het geheel nog even 10 minuten zachtjes pruttelenÂ
Lekker met wat glutenvrije pasta erbijÂ
Geef een reactie