IngrediĂ«nten:Â
- 300 gram geraspte wortelÂ
- 4 eierenÂ
- 200 gram kokosbloesemsuiker
- 100 gram walnotenÂ
- 200 gram speltmeelÂ
- 5 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 50 gram rozijnenÂ
- 200 ml extra vierge olijfolieÂ
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170 gradenÂ
- Doe een vel bakpapier in een cakevormÂ
- Pak een beslagkom en doe hierin de suiker, snuf zout en de eierenÂ
- Gebruik een mixer om er een gladde massa van te makenÂ
- Voeg daarna de olijfolie toe en mix dit er kort doorheenÂ
- Doe daarna het meel, kaneel en het bakpoeder toe en mix het geheel tot een glas beslag
- Hak de noten fijn en doe dit samen met de wortel en rozijnen bij het beslag en roer dit er met een lepel doorheenÂ
- Doe alles in de cakevorm en zet het voor 45 minuten in de ovenÂ
Â
Geef een reactie