Wortelcake

Ingrediënten: 

  • 300 gram geraspte wortel 
  • 4 eieren 
  • 200 gram kokosbloesemsuiker
  • 100 gram walnoten 
  • 200 gram speltmeel 
  • 5 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 gram rozijnen 
  • 200 ml extra vierge olijfolie 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden 
  • Doe een vel bakpapier in een cakevorm 
  • Pak een beslagkom en doe hierin de suiker, snuf zout en de eieren 
  • Gebruik een mixer om er een gladde massa van te maken 
  • Voeg daarna de olijfolie toe en mix dit er kort doorheen 
  • Doe daarna het meel, kaneel en het bakpoeder toe en mix het geheel tot een glas beslag
  • Hak de noten fijn en doe dit samen met de wortel en rozijnen bij het beslag en roer dit er met een lepel doorheen 
  • Doe alles in de cakevorm en zet het voor 45 minuten in de oven 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: