Ochtend routine

Ik wil een geheim met je delen.

Wist je dat jouw start van de dag bepalend is voor de rest van de dag?! Nee? Nou nu je het nu weet… let it be a good one!!

Haast, slecht ontbijten, zorgen maken en een negatieve mindset zorgen ervoor dat de rest van de dag eigenlijk al niet lekker meer gaat lopen.

Nu we dit weten, wat kan je er dan aan doen om je ochtend goed te starten? Stap 1 maak een routine. Routine wil je, het is saai….true, maar oh zo effectief. Ooit vergeten je tanden te poetsen voor je deur uit gaat?
Maak een ochtendroutine die bij jou past en dus werkt. Dit is voor iedereen anders. Ik ga een aantal tips met je delen die fijn zijn om de dag mee te starten.

🫶 begin de dag met tongschrapen, zo haal je de bacteriën uit je mond voordat je ze weg spoelt met water je lichaam in
🫶 neem daarna een groot glas heet water met citroen en gember, top voor de ontgifting
🫶 neem even 5 minuutjes om op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Door gelijk positief te starten zet je de toon voor de hele dag. Ik ben fan van de app van @kelly_weekers
🫶 Zet je wekker op tijd en vermijd snoozen, hier word je alleen maar moeier door
🫶 Verzorg je met natuurlijke producten die niet belastend zijn voor je lichaam. Ik gebruik zelf voor 90% procent natuurlijke cosmetica en verzorgingsproducten.
🫶 Kies voor een gezond en voedzaam ontbijt waarbij in ieder geval vetten en eiwitten zitten. Deze zorgen namelijk voor energie
🫶 Neem je dagelijkse supplementen
🫶 start de dag met een wandeling, yoga en een meditatie

En het makkelijkste is om er een vast patroon van te maken. Dus elke ochtend het zelfde. Dan hoef je er straks niet meer over na te denken en zit het helemaal in je systeem. En dat wil je, een gezonde start van de dag zonder dat het moeite kost.

Tip: Probeer voor jezelf een ochtendroutine te maken, die bij jou past en je dus ook kunt volhouden. En doe dit consequent elke dag, net als tandenpoetsen 😃

Geef een reactie

%d