Een negatief zelfbeeld helpt je niet om je doelen te bereiken

Wanneer denk jij voor het eerst aan eten op een dag? En als je dan aan eten denkt, wat denk je dan?

  • denk je aan hoe het gister ging? 
  • maak je je gelijk zorgen? 
  • ben je vooral bezig met de gedachte “hoeveel weeg ik nu”?
  • mijn kleding zit niet lekker
  • ik vind mezelf dik in de spiegel

Herken je je hierin? Zo begin je de dag gelijk met een negatieve gedachte en met een struggle. En dit is van invloed op hoe jij je de hele dag voelt en op de keuze die je die dag gaat maken.
Want vanuit een negatief gevoel maken we (onbewust) ook vaak negatieve keuzes en vinden we het lastig om iets van de positieve kant te bekijken.  

Je gaat jezelf er niet mee helpen door de hele dag bezig te zijn met je gewicht, te zeuren over de kleding die niet lekker zit en te denken aan wat je allemaal niet mag eten vandaag, het gister “niet goed” is gegaan dus je vandaag extra streng voor jezelf moet zijn.

Maar wat kan je dan wel doen wat helpt?

Bekijk het eens van de positieve kant. Stel je nou eens voor dat je al bent wat je wilt zijn. Dus je bent al slank, je hebt genoeg energie de hele dag, je hebt geen klachten en je hebt een gebalanceerde leefstijl. JIJ BENT DIT!

Beeld je even in dat je wakker wordt en je bent dus al zo bent, waar denk je dan aan?

  • Elke gedachte zorgt er dan voor dat jij een fijne start van de dag hebt? Verheug je je bijvoorbeeld op de gezonde ontbijtje die je een kick-start geeft omdat het voedzaam is en je gelijk genoeg energie geeft of omdat je de tijd hebt om eerst een lekkere wandeling te maken of een rondje te rennen?
  • Weke gevoelens wil je voelen?
  • Waar wil je oog voor hebben? Focus je je op dat je zo lekker in je vel zit, je genoeg energie hebt en eten jou helpt om dit te realiseren. Het eten is voor jou, niet tegen jou als je de juiste keuzes kunt maken
  • Hoe wil jij jouw dag starten? Dit kan voor iedereen anders zijn, maar een positieve start van de dag zorgt voor positiviteit. Dus begin de dag met iets waar jij blij van wordt! En dat is vaak niet het nieuws en scrollen op social media 😉  

Als je gezonder wilt gaan leven dan komt hier dus meer bij kijken dan alleen sec je voeding aanpassen. Er is namelijk een reden waarom het nog niet gelukt is. Want een Quick fix bestaat simpel weg niet. Als je iets wilt veranderen voor de lange termijn zul je hierin moeten investeren.
En als je dat gaat doen zul je merken dat het ook jou gaat lukken.
Maar het aller belangrijkste is, wees lief voor jezelf en ontzeg jezelf niet alles

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: