Oosterse Noodles

Ingrediënten voor 2 personen:

  • .1 flinke hand ongezoute pinda’s 
  • 1 paksoi 
  • Kokosolie 
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosui 
  • stukje gember (ongeveer 5 cm) 
  • bakje shiitake champignons 
  • Sesamolie
  • Vissaus 
  • Verse koriander 
  • 1 limoen
  • zoete aardappel noodles (andere optie kan ook)
  • 1 rode peper 

Bereidingswijze:

  • Doe wat olijfolie in de pan en bak de pinda’s hierin tot ze wat kleuren 
  • Leg deze daarna in een bakje (op een keukendoekje) 
  • Snijd de knoflook, gember en 1/2 peper in een stukjes 
  • Doe wat kokosolie in de pan en voeg bovenstaande toe 
  • Snijd ondertussen de champignons, bosui en de paksoi in kleine stukjes en voeg dit er dan bij 
  • Doe er een scheut sesamolie, visolie, flinke hand koriander en het sap van een halve limoen bij 
  • Kook de noodles volgens verpakking 
  • Doe de noodles bij het mengsel en roer goed door elkaar 
  • Verdeel over de borden en maak het gerecht af met nog wat koriander en de pinda’s 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: