Ingrediënten:
- 1 liter bouillon
- 2 stukjes kipfilet
- 8 grote kastanje champignons
- 70 gram roomboter
- 70 gram speltmeel
Bereidingswijze:
- Doe de bouillonblokjes, water en kipfilet in een pan en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten koken tot de kip gaar is
- Maak ondertussen de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Bak ze daarna in een koekenpan in wat roomboter
- Haal de kipfilet uit de bouillon en maak hier kleine stukjes van. Je kan het zo uit elkaar trekken doordat het gaar is
- Doe de bouillon in een maatbeker
- Smet de boter in de pan en doe het speltmeel erbij en roer tot een roe
- Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en roer goed door met een garde. Blijf roeren om klontjes te voorkomen
- Doe daarna de kip en champignons erdoor
Lekker met een broodjes of rijst
Ja dit kan zeker!