Ragout

Ingrediënten:

  • 1 liter bouillon 
  • 2 stukjes kipfilet 
  • 8 grote kastanje champignons
  • 70 gram roomboter
  • 70 gram speltmeel

Bereidingswijze:

  • Doe de bouillonblokjes, water en kipfilet in een pan en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten koken tot de kip gaar is
  • Maak ondertussen de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Bak ze daarna in een koekenpan in wat roomboter
  • Haal de kipfilet uit de bouillon en maak hier kleine stukjes van. Je kan het zo uit elkaar trekken doordat het gaar is 
  • Doe de bouillon in een maatbeker 
  • Smet de boter in de pan en doe het speltmeel erbij en roer tot een roe
  • Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en roer goed door met een garde. Blijf roeren om klontjes te voorkomen 
  • Doe daarna de kip en champignons erdoor 

Lekker met een broodjes of rijst

 

Een gedachte over “Ragout

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

%d