
Seizoensgroente en fruit, weten we eigenlijk nog wel wat dit is?
Tegenwoordig is alles het hele jaar door te verkrijgen in de winkel. Maar is dit nu wel gezond? Ik zou je adviseren om volgens de seizoenskalender te gaan eten.
Waarom is het raadzaam om volgens de seizoen te eten?
Door volgens de seizoenen te eten, breng je vanzelf variatie aan in wat je op je bord schept. Je eet immers ieder seizoen weer andere producten, afhankelijk van wat de natuur op dat moment te bieden heeft
Seizoensgroente bevatten vaak veel meer vitamine en mineralen omdat het super vers is
Het komt uit eigen land en is minder belastend voor het milieu.
het is veel lekkerder omdat het vers geoogst is
Je gaat bewuster leven, volgens de seizoenen net als onze voorouders dit deden
We hebben in de winter vaak andere behoeftes dan in de zomer. Zo smaakt een salade heerlijk op een hete dag en een stamppot als het buiten koud is. Het sluit dus beter aan op wat ons lichaam op dat moment nodig heeft
Het is goedkoper, fijn voor de portemonnee
Geef een reactie