Worteltaart

Ingrediënten voor 1 taart :

  • 3 dl extra vierge olijfolie
  • 6 eieren
  • 400 gr wortel geraspt
  • 300 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 350 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • Geraspte schil van een 1/2 sinaasappel
  • 3 tl speculaaskruiden
  • 100 gram walnoten + extra voor garnering
  • 50 gram rozijnen

    Voor de topping
  • 400 gram roomkaas
  • 100 gr zachte boter
  • Sap van een 1 citroen
  • 120 gram poedersuiker

bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Mix de eieren, basterdsuiker en olijfolie met een mixer tot een gladde massa
  • Voeg de bakpoeder en het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit er doorheen tot een mooi beslag
  • Rasp de sinaasappel boven het beslag en roer dit er door heen
  • Doe de speculaaskruiden erbij en roer dit er ook door heen
  • Hak de noten fijn en doe dit samen met de rozijnen en de wortel door het beslag heen. Roer alles goed door elkaar.
  • Leg bakpapier op de bodem van de taart vorm en vet de randen in met roomboter.
  • Giet het beslag in de taart vorm en zet deze voor 60-70 minuten in de oven
  • Voor de topping mix je de boter eerst luchtig met de mixer.
  • Doe daarna de roomkaas, het sap van een limoen en de poedersuiker erdoor en mix tot een luchtige massa
  • Als de taart klaar is laat je deze goed afkoelen
  • Snijd de taart door midden
  • Smeer in met de topping en leg de lagen op elkaar
  • Smeer de bovenkant nog in en de zijkanten
  • Garneer met wat walnoten

Geef een reactie

Wil jij meer energie en weer lekker in je vel zitten?

In mijn guide deel ik mijn  succes methode met jou en behaal je gelijk de eerste resultaten. 

Wil jij afvallen en van jouw klachten afkomen?

In mijn gratis e-book deel ik mijn 10 gouden tips met jou en behaal je gelijk de eerste resultaten. 

%d bloggers liken dit: