Worteltaart

Ingrediënten voor 1 taart :

  • 3 dl extra vierge olijfolie
  • 6 eieren
  • 400 gr wortel geraspt
  • 300 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 350 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • Geraspte schil van een 1/2 sinaasappel
  • 3 tl speculaaskruiden
  • 100 gram walnoten + extra voor garnering
  • 50 gram rozijnen

    Voor de topping
  • 400 gram roomkaas
  • 100 gr zachte boter
  • Sap van een 1 citroen
  • 120 gram poedersuiker

bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Mix de eieren, basterdsuiker en olijfolie met een mixer tot een gladde massa
  • Voeg de bakpoeder en het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit er doorheen tot een mooi beslag
  • Rasp de sinaasappel boven het beslag en roer dit er door heen
  • Doe de speculaaskruiden erbij en roer dit er ook door heen
  • Hak de noten fijn en doe dit samen met de rozijnen en de wortel door het beslag heen. Roer alles goed door elkaar.
  • Leg bakpapier op de bodem van de taart vorm en vet de randen in met roomboter.
  • Giet het beslag in de taart vorm en zet deze voor 60-70 minuten in de oven
  • Voor de topping mix je de boter eerst luchtig met de mixer.
  • Doe daarna de roomkaas, het sap van een limoen en de poedersuiker erdoor en mix tot een luchtige massa
  • Als de taart klaar is laat je deze goed afkoelen
  • Snijd de taart door midden
  • Smeer in met de topping en leg de lagen op elkaar
  • Smeer de bovenkant nog in en de zijkanten
  • Garneer met wat walnoten

Geef een reactie

%d