Ingrediënten voor 1 taart :
- 3 dl extra vierge olijfolie
- 6 eieren
- 400 gr wortel geraspt
- 300 gr lichtbruine basterdsuiker
- 350 gr zelfrijzend bakmeel
- 3 tl bakpoeder
- Geraspte schil van een 1/2 sinaasappel
- 3 tl speculaaskruiden
- 100 gram walnoten + extra voor garnering
- 50 gram rozijnen
Voor de topping - 400 gram roomkaas
- 100 gr zachte boter
- Sap van een 1 citroen
- 120 gram poedersuiker
bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Mix de eieren, basterdsuiker en olijfolie met een mixer tot een gladde massa
- Voeg de bakpoeder en het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit er doorheen tot een mooi beslag
- Rasp de sinaasappel boven het beslag en roer dit er door heen
- Doe de speculaaskruiden erbij en roer dit er ook door heen
- Hak de noten fijn en doe dit samen met de rozijnen en de wortel door het beslag heen. Roer alles goed door elkaar.
- Leg bakpapier op de bodem van de taart vorm en vet de randen in met roomboter.
- Giet het beslag in de taart vorm en zet deze voor 60-70 minuten in de oven
- Voor de topping mix je de boter eerst luchtig met de mixer.
- Doe daarna de roomkaas, het sap van een limoen en de poedersuiker erdoor en mix tot een luchtige massa
- Als de taart klaar is laat je deze goed afkoelen
- Snijd de taart door midden
- Smeer in met de topping en leg de lagen op elkaar
- Smeer de bovenkant nog in en de zijkanten
- Garneer met wat walnoten

Geef een reactie