Ingrediënten voor 1 brood:
- 500 gram broodbloem 100% spelt
- 7,5 gram zout
- 7 gram instant-gist
Bereidingswijze:
- Doe het bloem samen het het gist, het zout en 300 ml lauw water in een kom
- Gebruik de mixer met de deeghaken voor ongeveer 5 minuten. Mix alles tot er een soepel deeg ontstaat
- Bestrooi het aanrecht met wat bloem en druk het deeg hierop blad. Vouw de buitenste 2 kanten naar binnen en rol het dan stevig op. Hierbij een link naar ene filmpje hoe je dit makkelijk kan doen. https://www.youtube.com/watch?v=cBZNV_5D0bI
- Leg het deeg in een bakvorm en dek af met plastic folie. Laat het voor 25 minuten rijzen op een kachel
- Druk het deeg opnieuw plat en vouw weer op dezelfde manier
- Laat het weer voor 45 minuten rijzen op de kachel
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden
- Druk het brood weer plat en vouw op dezelfde manier. Leg het op een bakplaat en zet het voor 30 minuten in de oven.
Geef een reactie