Speltbrood

Ingrediënten voor 1 brood:

  • 500 gram broodbloem 100% spelt
  • 7,5 gram zout
  • 7 gram instant-gist

Bereidingswijze:

  • Doe het bloem samen het het gist, het zout en 300 ml lauw water in een kom
  • Gebruik de mixer met de deeghaken voor ongeveer 5 minuten. Mix alles tot er een soepel deeg ontstaat
  • Bestrooi het aanrecht met wat bloem en druk het deeg hierop blad. Vouw de buitenste 2 kanten naar binnen en rol het dan stevig op. Hierbij een link naar ene filmpje hoe je dit makkelijk kan doen. https://www.youtube.com/watch?v=cBZNV_5D0bI
  • Leg het deeg in een bakvorm en dek af met plastic folie. Laat het voor 25 minuten rijzen op een kachel
  • Druk het deeg opnieuw plat en vouw weer op dezelfde manier
  • Laat het weer voor 45 minuten rijzen op de kachel
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden
  • Druk het brood weer plat en vouw op dezelfde manier. Leg het op een bakplaat en zet het voor 30 minuten in de oven.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: