Zonder doelen geen resultaat

Wat ik heel vaak zie gebeuren is dat we willen afvallen of gezonder willen gaan eten en dan gelijk van start gaan. We zoeken op internet naar het perfecte dieet of pakken 1 van de boeken die we nog op de plank hebben liggen.

We halen alles in huis wat we nodig hebben en gaan vol gas erin. We vertellen ons zelf de hele dag wat we niet mogen hebben en zijn blij als we ’s avonds in bed liggen en de dag hebben “overleefd” en niet “gezondigd”hebben.

Als je op deze manier bezig bent dan wordt gezond eten echt een mega struggle. Is het niet op de korte termijn dan gebeurd het wel op de lange termijn. Want altijd gezond eten en de hele dag door aan jezelf vertellen wat je allemaal niet mag hebben daar wordt toch helemaal niemand blij van?!

En door gelijk als een wilde van start te gaan slaan we ook een paar hele cruciale stappen voor succes over. Want succes op de lange termijn is heel wat anders dan op de korte termijn. Ik kan ook prima een week leven op een crash dieet. Dat vind ik ook eigenlijk helemaal niet zo knap, maar ik hou dit zeker niet altijd vol. En met mij doet bijna niemand dit.

We gaan even een paar stappen terug doen. Je komt tot het inzicht dat je gezonder wilt gaan leven. Dit kan komen door klachten die je ervaart of omdat je gewicht wilt verliezen.

Op het moment dat je dit inzicht krijgt is het eerst zaak om een aantal dingen op papier te gaan zetten. Denk hierbij aan:
🍃 Je klachten, wat ervaar je nu, waar heb je last van
🍃 Wat is je doel en wat zijn je subdoelen (succes stimuleert namelijk om door te gaan, dus maak er zoveel mogelijk)
🍃 Wat zijn nu jouw gewoontes, denk hierbij aan eten/ drinken/ bewegen/ ontspanning/ slapen. Hou dit een week bij om te kijken hoe je dit nu doet en waar de aandachtspunten zitten
🍃 Je leeft niet voor niks al een lange tijd volgens je huidige patronen. Dus waarom doe je dit? Blijkbaar leveren ze je iets op, anders was je er al lang mee gestopt.

Een goede oefening is om op te schrijven welke gewoonte je wilt veranderen. Maak daaronder 2 kolommen. 1 met wat deze gewoonte je oplevert en 1 met wat het je kost.
Kijk dan naar de kolom met punten wat het je oplevert en bedenk dan voor jezelf wat je nog meer zou kunnen doen om dit gevoel/bevrediging te kunnen krijgen. Probeer die gewoontes dan te integreren in jouw dagelijkse leven.

Wil jij meer van deze tips en oefeningen? In mijn transformatie programma “Je lichaam in balans” deel ik er nog veel meer. Deze begint over 3 weken en gaat jou helpen om eindelijk echt die ongezonde patronen en onhandige gewoontes te doorbreken die niet helpen om jou droomleven en doel te creëren.

Alle informatie over het programma vind je hier

Wil je weten of dit programma bij je past of heb je nog vragen? Plan dan hier een gratis call in. 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: